onsdag 6 januari 2010

Fenomenal fillimpa

2 limpor (2,5 timma)
Ugn 175 grader

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1/2 dl solroskärnor/krossade hasselnötter
1 dl russin
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
smör och rågkross att ha i botten på formarna

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filen och sirapen. Rör till en klibbig smet. Smöra två stycken enochenhalvlitersformar. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka två timmar. Ät!

2 kommentarer:

  1. Nåt att prova kanske:)kram

    SvaraRadera
  2. Ja, prova! Riktigt gott bröd och väldigt enkelt att baka. Se bara till att ha alla 300 olika mjölsorter hemma innan du börjar;)Kram!

    SvaraRadera