2 limpor (2,5 timma)
Ugn 175 grader
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1/2 dl solroskärnor/krossade hasselnötter
1 dl russin
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
smör och rågkross att ha i botten på formarna
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filen och sirapen. Rör till en klibbig smet. Smöra två stycken enochenhalvlitersformar. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka två timmar. Ät!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Nåt att prova kanske:)kram
SvaraRaderaJa, prova! Riktigt gott bröd och väldigt enkelt att baka. Se bara till att ha alla 300 olika mjölsorter hemma innan du börjar;)Kram!
SvaraRadera